ProfielPortfolioDienstenDienstenDienstenContactContact

   

Links | Schrijfstijl | opzetten site

Excellence is to do a common thing in an uncommon way    


Tips                       

 

Tips bij het opzetten van een site
 
 

Tip 1: Wie u wilt bereiken
Wat weet u van uw potentiŽle klanten? Surfen ze al veel op internet of is het in uw branche nog niet zo gebruikelijk? Willen ze snel eenvoudige en duidelijke informatie of willen ze graag ook iets "leuks" zien. Leef u in of vraag I-Site om een klein concurrentieonderzoek.

Tip 2: Welke informatie wilt u aan uw doelgroep kwijt, in welke vorm en welke indeling
Wanneer de doelgroepen bekend zijn, kan er bepaald worden welke informatie op de site aanwezig moet zijn. Het is echter aan u om te bepalen welke informatie u via dit medium communiceert. U kunt zelf een pagina-indeling maken. Of laat I-Site dit voor u doen.

Tip 3: De inhoud van de informatie
Uw brochureteksten zo op Internet plaatsen, is niet de manier. Natuurlijk vormen bestaande teksten het basismateriaal. Maar Internet vereist andere schrijftechnieken. U vindt hier een aantal schrijftips, maar u kunt ook gebruik maken van de tekstschrijver van I-Site.

Tip 4: Welk uiterlijk moet de site krijgen
Nog niet zo'n duidelijk beeld hierover? Om een goed beeld te krijgen kan het verstandig zijn om een aantal site-adressen te verzamelen van concurrenten, interessante sites, handige sites (Qua opzet), interessante sites (voor u of uw publiek) etc. Geef bij iedere site aan, wat u er goed, slecht of bijzonder aan vindt, wat u aanspreekt etc. Let hierbij op manier van communiceren, de opzet van de site, de inhoud van de informatie. Daarnaast vormen brochures en andere bedrijfsuitingen een goede start. I-Site kan aan de hand van deze informatie u beter helpen bij het bepalen van de juiste uitstraling van uw site.

Tip 5: De indeling van de site
Anders dan op papier bestaat op het Internet de mogelijkheid om een gelaagde informatiestructuur op te bouwen die de bezoeker de juiste informatie doet vinden. I-site helpt u bij het bepalen van deze stappen. Kijk hier voor een voorbeeld van een site waar structuur heel belangrijk is door de grote hoeveelheid informatie die men er kan vinden.

Tip 6: De naam van de site
Een duidelijke naam is van groot belang, als u wilt dat mensen u (weer terug) kunnen vinden. Kies dus een herkenbare en makkelijke domeinnaam (bijvoorbeeld www.reisbanaan.nl), maar het is ook verstandig een naam te kiezen waarop Internetters snel zullen zoeken (bv. toerist.nl). Bij een hosting-pakket van I-Site, krijgt u de 1ste (bedrijfs)domeinnaam gratis. Voor een 2de .nl naam betaalt u Ä 30,- per jaar. U kunt eveneens kiezen voor een .com domein (internationaal). Kijk meteen of het domein dat u in gedachte heeft nog vrij is.

Tip 7: De zin van registreren
De Internetter moet u vinden. Daarom is het van belang om ervoor te zorgen dat dit makkelijk voor hen is. Laat uw domeinnaam registreren bij veelgebruikte zoekmachines zoals AltaVista, Yahoo en Excite. Er zijn ook andere mogelijkheden. U kunt zich onder andere met uw site aansluiten bij zogenaamde marktpleinen en startpagina's. Ook via de traditionele communicatiemiddelen kunt u uw Internetsite meer bekendheid geven. Nog wat onzeker?
Laat I-site het voor u regelen.

Tip 8: Gebruik het onderscheidend vermogen van het Internet optimaal
Internet is een snel medium dat zich bijzonder leent voor actualiteit. Bepaal daarom vooraf hoelang informatie maximaal op uw site mag blijven staan. Wijs een medewerker aan die de actualiteit waarborgt of huur een webmaster via I-Site.

Tip 9: Denk vooruit en reken op verandering
De informatie op Internet verandert steeds. Uw site zal dus altijd werk met zich meebrengen. Kies daarom voor een structuur op grond waarvan uw website in de toekomst gemakkelijk kan worden aangepast cq. veranderd. I-Site biedt de mogelijkheid om zelf eenvoudig uw site aan te passen eventueel in combinatie met hulp van I-site. En met een schaduw-site die I-site u daarnaast aanbiedt, kunt u rustig aan uw site werken, zonder dat iemand er iets van merkt.

Tip 10: Begin nu
Veel organisaties twijfelen nog als het gaat om het starten van een eigen site. Alleen door de stap te nemen, kunt u de voordelen van het Internet ontdekken. Als blijkt dat uw doelgroep regelmatig surft en u een website wel ziet zitten, waag dan de stap. I-Site staat voor u klaar.

Natuurlijk kunnen we nog meer tips geven. Maar het voert te ver om daar nu op in te gaan. Heeft u behoefte aan informatie toegespitst op uw eigen situatie, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Interesse? Maak dan een afspraak!
Wat zeggen onze klanten

Everest-coatings
Timmerbedrijf-arts
Infact
Onehello
Building Careers
Overzicht websites


Tips voor u
waar moet ik aan denken bij het opzetten van een site
schrijftips voor uw website
De tekstschrijver aan het woord

Zoek in het woordenboek
 

 

Meer info over;
Website ontwikkeling
Restyling
Onderhoud
Carerix
Hosting


Verder praten
Voor meer informatie
Voor een offerte
Adres en contact info


 
 
terug naar top
Verder praten?      Locatie       
Sitemap  
     
       
   I-Site Webmarketing - Kluyverweg 2a - 2629 HT  Delft - T +31 [0]15 - 268 25 17 - F +31 [0]15 - 268 25 58 - info@i-site.nl